De Vang

Bekijk het menu

De Vang – eten & drinken is een ambachtelijk restaurant op een unieke, centrale locatie in Nootdorp gevestigd in de voormalig graanschuur naast Korenmolen Windlust.

Wij maken als restaurant op een eerlijke manier gebruik van lokale ambachtelijke producten en diensten om daarmee een bijdrage te leveren en onderdeel te zijn van een duurzame regionale economie. 

Wij maken heerlijke gerechten met zoveel mogelijk lokale ingrediënten in een omgeving van eerlijke en oprechte gastvrijheid. We geven jongeren de kans om bij ons het vak te leren. Wij werken op basis van 3 kernwaarden: Ambachtelijkheid, Eerlijkheid en Passie, als gast zal u dat bij ons beleven.

Bij De Vang hebben we dus een enorme passie voor ambachtelijkheid. Dat komt al tot uiting in onze locatie, in een oude graanschuur naast, een nog werkende, korenmolen. In de molen, wordt nog een eeuwenoud ambacht uitgeoefend, dat van molenaar.

De molenaar maalt, met behulp van de wind, graan tot meel. Van dit meel maken wij weer heerlijke appeltaart, pannenkoeken, en onze bakker (ook een echte ambachtsman) maakt er ook brood van. De naam van ‘De Vang’ is daarnaast ook een molenterm. Het is namelijk de rem van de molen. Die zorgt er voor dat de molenaar de draaiende wieken kan stoppen.

Een ander ambacht waar we veel passie voor hebben, is ons vak, het naar de zin maken en lekker koken voor onze gasten. Wij vinden het oprecht het leukste vak wat er bestaat! En dat delen we graag!  Binnen De Vang, dragen wij die liefde voor ons vak, en de kennis, graag over aan andere jonge mensen. 

Wij kopen zo veel mogelijk ingrediënten en diensten lokaal in. Niet alleen belasten we daar het milieu minder mee, maar we helpen ook de lokale ondernemers om een eerlijke boterham te verdienen. En onze regio heeft zo veel moois te bieden! 

Geschiedenis

De molen die naast De Vang staat, genaamd ‘Windlust’ komt van origine uit Delft. In 1885 is de molen ‘Windlust’ vanuit Delft overgeplaatst naar Nootdorp. De eerste molenaar was de heer Blonk, waar de naam Molenaar Blonkweg vandaan komt. 

Naast de molen ‘Windlust’ werd ook een graanschuur gebouwd. Tijden veranderden en er was steeds minder behoefte aan graan gemalen met een windaangedreven molen. In 1974 kocht de heer de Wolf de molen en bijgebouwen. Zijn zoon zorgde ervoor dat er in 1995 een restaurant in de voormalig graanschuur werd geopend. Dit restaurant werd genoemd naar de reminrichting van de molen: ‘De Vang’. 

Sinds 1 april 2014 is Wouter Steeneveld eigenaar van De Vang, en heeft de naam gewijzigd in De Vang – eten & drinken. 

ONZE APPELTAART

DAGELIJKS SERVEREN WIJ ONZE VERS GEBAKKEN APPELTAART

Elke dag wordt er bij ons verse appeltaart afgebakken. ’s ochtends als je binnenkomt kun je het vaak al ruiken! Als je geluk hebt is de appeltaart zelfs nog warm! De appeltaart kunt u natuurlijk ook bij ons afhalen, lekker voor thuis in het weekend, of bijvoorbeeld om te trakteren op school of werk. Als u vooraf belt, zorgen we dat er een vers gebakken appeltaart voor u klaarstaat. De appels voor die heerlijke appeltaart, worden geschild door de mensen van Bizzi. Op Bizzi werken mensen met een verstandelijke en meervoudige beperking. Zij zijn één van de vele dagbestedingslocaties van Ipse de Bruggen. Naast dagbesteding biedt Ipse de Bruggen ook woonlocaties, ambulante begeleiding en kinderdagcentra. Ipse de Bruggen staat voor een fijn leven voor de cliënt. Een leven waarin ze de dingen kunnen doen die ze leuk vinden! De slogan van Ipse de Bruggen is dan ook: “Iedereen is bijzonder”.

iedereen is bijzonder

Op Bizzi werken vanuit vijf verschillende groepen: de muziekgroep, het atelier, de werk in uitvoering, de hand & arbeid en de industriegroep. Bij de industriegroep doen ze industrieel werk voor bedrijven uit de omgeving zoals telwerk, verpakwerk en montagewerk. Maar daarnaast is er ook tijd voor ontspanning. Zo vinden de cliënten het leuk om een spelletje Mario Kart op de Wii tegen elkaar te racen, You Tube fimpjes bekijken of liedjes te luisteren via Spotify.

Ook zijn ze creatief en maken ze schilderijen, sieraden, kaarten en mozaïekschalen! Op de muziekgroep zijn ze, natuurlijk, bezig met muziek in de breedste zin van het woord. Zo wordt er piano gespeeld, karaoke gezongen, kinderliedjes op de gitaar gespeeld, een Beleven In Muziek (BIM) activiteit georganiseerd, maar ook bewegingsactiviteiten op muziek gedaan.  

voor bedrijven

Wat kan De Vang, voor u als bedrijf betekenen?

Wij zijn centraal gelegen tussen Nootdorp en Pijnacker in, dicht bij de snelwegen A12 en A13, omringd door verschillende bedrijventerreinen. Wij beschikken over een ruime parkeerplaats.

We zijn gevestigd in een voormalig graanschuur, naast Nootdorps icoon ‘Molen Windlust’. Onze moderne faciliteiten zoals gratis openbaar WiFi staan tot uw beschikking terwijl u geniet van onze heerlijke koffie, lunch of diner. We verwelkomen u graag. Om het administratief voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken bieden wij de mogelijkheid om 1 keer per maand een verzamelfactuur te ontvangen van de verschillende bezoeken.

Wij serveren een snelle lunch, maar zijn ook een uitstekende locatie voor een uitgebreide lunch. Als u vooraf even belt, zorgen we dat er een tafel voor u klaar staat. Ook al is dit een uurtje van tevoren.